Zeilkampen – Arrangementen

Zeilweek arrangementen

U wilt er met uw school of klas even helemaal tussenuit, het water op! Wij bieden zowel driedaagse, als vier- of vijfdaagse arrangementen in Friesland aan. Leerlingen leren in een paar dagen de basisbeginselen van het zeilen en zullen snel vorderingen maken. De prachtige, waterrijke omgeving en de leuke dorpjes die Friesland te bieden heeft zorgen voor een geweldig kamp.

Meerdaagse arrangementen:

Elke dag gaan uw leerlingen samen met een instructeur het water op! De hele dag brengen zij op het water door en leren zowel technische als praktische beginselen van het zeilen. Voor een lunchpauze wordt er aangelegd in een dorpje of bij de accommodatie. In de middag wordt het zeilprogramma vervolgd en eindigt u bij uw accommodatie. Na het eten is er tijd voor een avondprogramma. U kunt bijvoorbeeld denken aan een bezoek aan een café, of een bonte avond.

Voorbeeld programma:

Op de eerste dag komt u rond 12:00 uur aan in Friesland. Leerlingen ruimen hun kamers in van de groepsaccommodatie. Om 14:00 uur begint het zeilprogramma en leren de leerlingen hoe ze een boot moet optuigen.

Als iedereen weer terug is in de accommodatie aan het eind van de middag staat de maaltijd voor u klaar. De leerlingen helpen bij het opdekken en afruimen van de tafels en na afloop bij de afwas.

’s Avonds vindt er een briefing plaats over de komende dag, en kan er in overleg met de aanwezige coördinator een avondprogramma georganiseerd worden.

Een mogelijk programma voor dag 2 (en 3 en 4 afhankelijk van uw arrangement) ziet er als volgt uit:
  • 07:30 uur: Opstaan, ontbijten en netjes maken van groepsaccommodatie
  • 09:00 uur: Start zeilprogramma
  • 17:00 uur: Iedereen keert terug op het kamp
  • 18:30 uur: Warme maaltijd
  • Briefing voor de volgende dag. In goed overleg tussen de Huski-coördinator en uw begeleiders kan er een avondprogramma georganiseerd worden.

Op de laatste dag staat u om 07:30 uur op en maakt u na het ontbijt gezamenlijk de accommodatie schoon. Om 11:00 uur staat de touringcar voor u klaar om u terug naar uw school te brengen.

Bovenstaand programma is een voorbeeld. Uiteraard kunnen wij uw arrangement naar uw wensen inrichten, en is een korter verblijf mogelijk. Ook kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om ook op de laatste dag nog te gaan zeilen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden die aansluiten bij uw wensen.