Zeilkampen – Activiteiten

Watersport activiteiten

Watersport activiteiten

Tijdens onze zeil schoolkampen in Friesland kunnen we uw leerlingen met allerlei watersport activiteiten laten kennismaken. Het programma en de volgorde van de activiteiten zijn afhankelijk van uw wensen zoals de periode, tijdsduur, niveau, leeftijd van uw leerlingen en het budget. Het programma stemmen we daarom graag persoonlijk met u af.

Laser-pico varen

Laser-pico varen

De Laser- pico is een kleine snelle boot waarbij uw deelnemers alleen of met zijn tweeën in een boot varen. Op een leuke actieve manier krijgen zij les van onze instructeurs die hen de beginselen van het Laser-pico varen leren en binnen no-time scheuren de deelnemers zelf over het water!

Surfen

Surfen

Na een kleine uitleg op de kant gaan de deelnemers onder begeleiding van de instructeurs al gauw het water op. Na een aantal keer vallen en opstaan wordt er al snel echt gewindsurft en na wat training kunnen de deelnemers al snel gijpen en overstag gaan.

Valk zeilen

Valk zeilen

De valk wordt gezeild door vier of vijf deelnemers onder begeleiding van één instructeur. Samenwerken en naar elkaar luisteren is erg belangrijk bij het valk zeilen. Overdag kan er een tocht gevaren worden waarbij er in de middag geluncht wordt in een dorp langs het water. Tijdens deze tocht leren onze instructeurs uw deelnemers de beginselen van het valk zeilen.

Uitbreiding watersport activiteiten

Uitbreiding watersport activiteiten

In overleg kan het watersportprogramma tevens uitgebreid worden met diverse land- en teamactiviteiten. U kunt hierbij denken aan samenwerkingsopdrachten zoals wandelende A, mega jenga, vlot bouwen/varen maar ook aan kickbiken en powerkiten.