Wintersport – Selectie en Training

Selectie & training

Wij zijn streng in onze selectie en geven iedere instructeur een intensieve interne training ongeacht hun vooropleiding. Hiermee zorgen we dat de kennis en de kunde van onze instructeurs met betrekking tot het leiden van, en lesgeven aan een groep leerlingen op het gewenste niveau is. U kunt er dus vanuit gaan dat u deskundig wordt bijgestaan tijdens uw wintersportreis!

Selectie en training in SnowWorld

Nieuwe instructeurs die zich aanmelden hebben eerst een gesprek met de instructeurscoördinator over hun motivatie.
Bij voldoende geschiktheid worden ze uitgenodigd om in SnowWorld Zoetermeer aan een selectie en trainingsdag deel te nemen.

Selectie&training-snowworld

Tijdens de selectie en trainingsdag geven de potentiële Huski-instructeurs les aan de overige deelnemers uit hun eigen groep onder begeleiding van onze professionele opleiders. Hierbij dienen ze een goede les neer te zetten en de andere deelnemers te corrigeren op ski- of snowboardtechniek. Vervolgens wordt er door de deelnemers feedback op elkaar gegeven wat betreft didactische en organisatorische vaardigheden. Gedurende de hele dag geeft de opleider aanvullend algemene tips en tricks gericht op veiligheid, organisatie, leuk lesgeven en didactiek. Ook wordt het hele lesprogramma doorgenomen en bediscussieerd op welke manier men het beste les kan geven aan een jeugdige doelgroep.

Om leerlingen een veilige, leuke en leerzame week te bezorgen selecteren wij onze instructeurs uiteindelijk op verantwoordelijkheid & organisatorische vaardigheden, sociale vaardigheden en didactiek & methodische kennis van het skiën of snowboarden.

Wintersportinstructeurs_huski
De eerste keer op reis

Indien een instructeur voor de eerste keer op wintersportreis met Huski gaat, wordt de reisleider hiervan op de hoogte gesteld. De reisleider zal de nieuwe instructeur actief begeleiden om de instructeur te helpen de puntjes op de i te zetten.

Bijscholing in de sneeuw

Huski Reizen organiseert elk jaar ook een uitgebreid trainingsweekend in Oostenrijk om de vaardigheden van onze instructeurs verder te ontwikkelen. Tijdens dit weekend krijgen instructeurs intensief les van ervaren opleiders. Een groot gedeelte van het weekend is gericht op de eigen, technische vaardigheid van de instructeur. Daarnaast laten ervaren opleiders zien hoe een goede les eruit hoort te zien. Goed voorbeeld doet uiteraard goed volgen! Zodoende wordt er ook aandacht besteed aan het lesgeven en didactische vaardigheden.

Het opleidersteam

Ons team van opleiders bestaat uit zeer ervaren ski- en snowboardinstructeurs. Ze hebben zonder uitzondering veel in de sneeuw gestaan en zijn gedreven om ski- en snowboardinstructeurs te trainen die op een verantwoordelijke en leuke manier uw leerlingen het skiën of snowboarden willen aanleren.