Wintersport – Helmgebruik

Helmgebruik

Veiligheid is de basis voor een wintersportreis met Huski Reizen! Wij raden het dan ook sterk aan om leerlingen altijd met een helm de piste op te laten gaan. Bovendien is het voor kinderen tot 15 jaar verplicht om een helm te dragen tijdens het skiën of snowboarden. Bij Huski kunt u een helm huren, zodat u direct de piste op kunt!

Veiligheid

Wij raden het gebruik van een helm dringend aan! Voordat helmen werden gebruikt, bestond 10% van het wintersportletsel uit hoofdletsel. Daarbij waren de gevolgen van hoofdletsel vaak ernstig en soms levensbedreigend. Door helmgebruik wordt hoofdletsel voor 85% voorkomen bij wintersportongevallen.

Tot 15 jaar verplicht

Voor kinderen tot 15 jaar is het verplicht om een skihelm te gebruiken op de piste. Vanaf de 15e verjaardag is men dus niet meer helmplichtig. In de Bundeslanden Vorarlberg en Tirol geldt nog geen helmplicht. Draagt een helmplichtige leerling geen helm dan is hij strafbaar en loopt de leerling het risico op een boete. Belangrijker echter is dat de extra veiligheid die een helm brengt ontbreekt. Wij laten helmplichtige leerlingen zonder helm niet toe in de ski- of snowboardlessen. Wij raden het alle scholen dringend aan om ook de leerlingen vanaf 15 jaar het dragen van een helm te verplichten!

U kunt een helm bij een sportzaak aanschaffen of via Huski Reizen huren.