Wintersport – Skigebieden

Skigebieden

Oostenrijk is rijk aan enorm veel prachtige skigebieden! Bij het bekijken van de pistekaart krijgt u al veel informatie, maar komt u zeker niet alles te weten. Omdat wij alle skigebieden zelf hebben bezocht kunnen we u er alles over vertellen. U heeft vast ideeën waarop u een keuze voor een skigebied wilt baseren, en uiteraard kunnen wij u daar ook bij helpen. Hieronder vindt u alvast een aantal factoren waar u rekening mee kunt houden.

Kleine en grote skigebieden

Heeft u zeer weinig gevorderden in uw groep? In dit geval is het aan te raden om niet voor een groot skigebied te kiezen. Een groot skigebied zal in dit geval weinig meerwaarde hebben, brengt vaak extra kosten met zich mee en is minder overzichtelijk. Zijn uw leerlingen wat meer gevorderd en heeft u 5 skidagen of meer? Dan kunt u beter voor een groter skigebied kiezen.

Beginnerspistes in een skigebied

Gaat u op reis met voornamelijk beginnende wintersporters? Het is raadzaam in dit geval rekening te houden met de moeilijkheidsgraad van de pistes. Het aantal kilometers aan blauwe of rode pistes op een pistekaartje zegt veelal niet alles. Zo zijn blauwe pistes die overgaan in steilere rode pistes voor beginners niet begaanbaar. Andersom zijn sommige rode pistes niet zo steil en kan een beginnende skiër of snowboarder op een derde of vierde dag er al goed naar beneden komen. Ook dient u rekening te houden met snowboarders. Sommige blauwe pistes zijn bospaden en daar kunnen zij niet goed aan hun techniek werken.
Huski Reizen heeft elk van de aangeboden skigebieden bezocht en zodoende kunnen wij u adviseren over de werkelijke situatie.

Après-ski

Na een sportieve dag in de sneeuw samen een drankje drinken? In ieder gebied kunt u er zeker van zijn dat er een barretje of schirmbar is waar u met een groep van 50 leerlingen terecht kunt. In grotere gebieden is meestal ook een discotheek te vinden die ’s avonds open is.

Voorjaar en sneeuwzekerheid

Eind maart en april zijn periodes waarin er vaak geskied wordt. Of een bepaald gebied sneeuwzeker is in deze periode is afhankelijk van een aantal zaken, en niet alleen de hoogte. Ook lager gelegen skigebieden met hellingen die noord georiënteerd zijn hebben vaak aan het eind van het seizoen nog goede sneeuw. Voor het succes van beginners is het relevant op welke hoogte en welke expositie de beginnerslift ligt. Een beginnerslift gericht naar het noorden is wezenlijk beter dan een beginnerslift op een zuidhelling. Het is goed als de beginnerslift niet of niet ver onder de 1500 meter ligt. De beste condities zijn er in de ochtend. Het is dan ook aan te raden om te beginnen als de liften open gaan (meestal rond 08.30). Skiën op de gletsjer is een goed, maar prijziger alternatief. Wilt u in het voorjaar skiën dan zullen wij u altijd een sneeuwzeker gebied aanbieden!

Skiën of snowboarden op een gletsjer

In het voorseizoen (oktober tot december) en in het voorjaar (half maart tot eind mei) kan er ook uitstekend op een gletsjer geskied worden! De sneeuwkwaliteit blijft er lang in topconditie. Daarnaast wordt u meestal beloond met een adembenemend uitzicht!
Huski Reizen biedt reizen aan naar tal van skigebieden. Onze kerngebieden zijn:

 Heeft u een ander skigebied op het oog: informeer gerust naar de mogelijkheden !
  • Katschberg
  • Alpendorf (Ski-Amadé)
  • Gerlitzen
  • Zell am See/Kaprun
  • Flachau (Ski-Amadé)
  • Flachauwinkl/Zauchensee (Ski-Amadé)