Wintersport – Busvervoer

Busvervoer

Huski verzorgt uw reis van deur tot deur. Dat betekent dat wij u en uw groep op school ophalen en per luxe touringcar vervoeren naar de plaats van bestemming. Een bus biedt u veel vrijheid en kan worden gebruikt voor uw vervoer ter plaatse. Uiteraard wordt uw bus bestuurd door een bekwame, goed getrainde chauffeur die zich strikt aan de rijtijdenwet houdt.

Touringcar

U reist naar uw bestemming in een luxe touringcar, voorzien van multimediaspeler, toilet, bar en stoelen met verstelbare rugleuning. Vaak zijn dit bussen voor 50 personen. Voor grotere gezelschappen kunnen we ook 60-persoons bussen of dubbeldekkers inzetten.

Busvervoer tijdens uw verblijf

De touringcar kan binnen de grenzen van de rijtijdenwet worden gebruikt voor het avondprogramma. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. In principe betekent de rijtijdenwet voor uw avondprogramma dat de touringcar 9 uur moet stilstaan tussen de terugkomst na het avondprogramma en het vertrek naar de piste de volgende ochtend.

Veilig busvervoer

Wij werken uitsluitend samen met busmaatschappijen die in het bezit zijn van het Keurmerk Touringcarbedrijf. Hiermee garanderen wij uw veiligheid. De maatschappijen houden de rijtijden uiterst scherp in de gaten en bij de heen- en terugreis vindt er halverwege Duitsland altijd een chauffeurswissel plaats. Een frisse chauffeur die op die locatie heeft geslapen rijdt dus de tweede helft van de nacht! Alle chauffeurs hebben bovendien ruime ervaring met het rijden in winterse omstandigheden, het aanleggen van sneeuwkettingen en het begeleiden van schoolgroepen.

Lokale skibus

De eerste en de laatste dag wordt er een lokale skibus ingezet om u naar de piste te brengen of te halen. Hierdoor kan uw touringcarchauffeur voldoende slapen en u uitgerust richting Nederland rijden.

Bagage
IMG_2582

Om te garanderen dat uw bagage altijd goed past, verplichten wij (en de busmaatschappijen) dat leerlingen geen harde koffers meenemen. Iedere deelnemer mag één gelabelde sporttas meenemen voorzien van NAW-gegevens. Een (sport)tas van het formaat 70x35x35 cm en 20 kilo is het maximale wat wordt toegestaan.

Standaard vervoersschema
  • Een aanvoerchauffeur rijdt u van uw school naar Bad Camberg in Duitsland.
  • De aanvoerchauffeur stapt uit, waarna uw chauffeur opstapt en doorrijdt naar uw accommodatie in Oostenrijk
  • Uw leerlingen kleden zich om en uw chauffeur brengt de groep en het materiaal naar de piste.
  • De chauffeur rijdt naar de accommodatie voor zijn welverdiende nachtrust.
  • ’s Middags wordt u opgehaald door de skibus. Deze bestellen wij standaard om 16:15 uur, maar u kunt zelf aangeven of u liever op een ander tijdstip wordt opgehaald.
  • De tussenliggende dagen rijdt de chauffeur u met de touringcar naar de piste en hij haalt u daar ook op.
  • De laatste dag rijdt de chauffeur u ’s morgens naar de piste en gaat dan slapen.
  • De laatste middag reist u terug met de skibus.
  • Op uw vertrekdag rijdt uw chauffeur tot aan Bad Camberg. Daar neemt een frisse chauffeur het van hem over om de laatste paar uur naar Nederland te rijden.