Wintersport – Accomodaties

Accommodatie

Na een actieve dag in de Oostenrijkse sneeuw bent u toe aan een goede nachtrust. Tijdens uw wintersportreis met Huski Reizen verblijft u in gezellige, praktische groepsaccommodatie. Neem contact met ons op om uw wensen kenbaar te maken en te vragen naar de beschikbaarheid van een accommodatie.

Mogelijkheden

Al onze accommodaties hebben een groepsruimte waar u ’s avonds met de groep kunt zitten. Veel accommodaties hebben ook een tafeltennistafel of tafelvoetbal. Ook houden wij scherp in de gaten dat er goed en voldoende eten wordt geserveerd. Veel van onze accommodaties liggen niet op loopafstand van cafés. Zo kunt u als docent voldoende nachtrust krijgen. Enkele van onze accommodaties liggen juist wel in de buurt van het dorp voor groepen die dit wensen. Enkele accommodaties beschikken zelfs over een eigen huisdisco.

Accommodatie-Kamers
Accommodatie delen of alleen met uw eigen groep

Wij hebben accommodaties van 50 tot meer dan 200 personen. Heeft u de voorkeur om alleen met uw eigen groep in de accommodatie te verblijven? Huski Reizen heeft ook dan veel accommodaties ter beschikking. Deze accommodaties liggen meestal op rijafstand van de piste.

Vindt u het geen probleem om een accommodatie te delen? Huski Reizen biedt prachtige mogelijkheden om in een groter jeugdpension te verblijven. Vaak hebben deze pensions een eigen disco of een bioscoopruimte. U heeft uw eigen groepsruimte en de kamers worden per gang aan een groep toegewezen.

Accommodatie-etagevoorziening
Sanitair op de kamer

Veel accommodaties hebben een douche en wc op de kamer. Dit geeft de leerlingen een bepaalde privacy en het aantal douches is altijd voldoende. In de praktijk zien wij dat douche en/of wc op de gang voor de meeste groepen ook zeer goed werkt.

Eigen consumpties

Veel jeugdaccommodaties staan het toe dat uw leerlingen hun eigen (niet-alcoholische) consumpties nuttigen in een deel van de accommodatie.

Bedlinnen en handdoeken

Veel accommodaties zorgen voor beddengoed. Bij een enkele accommodatie dient dit te worden gehuurd of te worden meegenomen. Wij zullen dit van tevoren aangeven. Leerlingen dienen handdoeken altijd zelf mee te nemen. Voor docenten zijn het beddengoed en de handdoeken in principe altijd geregeld.

Aan de piste

De meeste jeugdaccommodaties liggen tussen de 5 en 20 minuten rijden van de piste. Het vervoer van en naar de piste is voor u geregeld. Dit geschiedt met uw eigen touringcar of de lokale skibus (vaak voor u afgehuurd). Zo bent u vlot en zonder veel poespas op de piste!

Geeft u de voorkeur aan een accommodatie aan de piste? Het is heerlijk om direct uit het pension weg te skiën. Naast dit voordeel zijn er wel enkele overwegingen. Bekijk goed aan welke piste u zit. Zit de accommodatie aan een rode piste of een blauwe piste die vrij steil is, dan zullen de beginners nog steeds de eerste twee dagen moeten lopen naar een geschikte plek voor beginners. Zit u bovenop de berg dan heeft dat gevolgen voor het avondprogramma. Daarnaast is een accommodatie aan de piste ook qua prijs vaak minder gunstig. Omdat er zeer weinig kleinere accommodaties aan de piste liggen worden de meeste accommodaties aan de piste gedeeld met een andere groep.

Opfrissen op de dag van vertrek

Wij kunnen proberen om enkele kamers voor u beschikbaar te houden zodat de groep kan douchen op de dag van vertrek. Mogelijk vraagt het pension hiervoor een kleine bijdrage. Indien u ervoor kiest om het laatste diner nog in de accommodatie te nuttigen dan zit het douchen standaard bij de prijs van het laatste diner inbegrepen.

Avondprogramma

In de omgeving van de accommodatie kunt u niet alleen skiën en snowboarden, maar ook andere avondactiviteiten ondernemen. Voorbeelden zijn een fakkeltocht, zwemmen of rodelen. Onze Huski-instructeurs doen vaak gezellig mee en geven zo een extra impuls aan het avondprogramma!

Graag horen wij uw wensen en gaan voor u op zoek naar een geschikte accommodatie! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek.