Outdoor – Activiteiten – Oostenrijk

Mountainbiken Oostenrijk

Mountainbiken

Door het heuvelachtige, gevarieerde landschap is het uitstekend geschikt om een mountainbiketocht vol spannende afdalingen en scherpe bochten te beleven. Afhankelijk van conditie en vaardigheden van de deelnemers zetten we een eenvoudig of wat moeilijker parcours uit.

Survival skills Oostenrijk

Survival skills

Eerst leren leerlingen een aantal survivaltechnieken van onze instructeurs! Zo gaan zij bijvoorbeeld vallen maken, een bivak bouwen en kunnen zij hier overnachten. Bovendien gaan leerlingen soep maken met ingrediënten uit de natuur, op een vuur dat ze zelf hebben gemaakt!

Bergwandeling

Bergwandeling

Na aankomst in Oostenrijk begint het verblijf vaak met een mooie wandeltocht. Samen met uw Berggids lopen uw leerlingen door de prachtige bergen. Onderweg leren zij de omgeving kennen en kunnen zij de sneeuwgrens op de toppen van de bergen zien! Dit is vaak de letterlijke stap naar het groepsgevoel! Iedereen na 3,5 a 4 uur weer terug zijn.

Canyoning

Canyoning

Klaar voor een echt avontuur? Canyoning is een combinatie van wandelen, klimmen, zwemmen, springen en abseilen. Deelnemers volgen samen met een instructeur de loop van een rivier door een canyon. Dat wordt vast en zeker een prachtige tocht! Onze instructeurs zijn uitgerust met materiaal, zodat u veilig op pad kunt.

High rope parcours

High rope parcours

Op het mooiste hoogte parcours kunnen leerlingen hun evenwicht testen en snelheid meten. Tussen bomen is op grote hoogte een parcours van touwbruggen, banden en touwladders uitgezet waarover ze zich moet verplaatsen. Voelt u de spanning van de hoogte al? Natuurlijk zijn leerlingen gezekerd en komen ze weer veilig op de grond.

Klettersteig

Klettersteig

Vindt uw weg langs een uitgezet parcours tegen steile rotswanden! Klettersteig is een zeer uitdagende buitensport waar samenwerking, conditie, fysieke en mentale kracht bij komt kijken. De bergen in Oostenrijk lenen zich uitstekend voor deze activiteit!

Raften

Raften

Wie is er snel, behendig en weet de benen droog te houden? Een vaartocht in een raft is een grote uitdaging en kan heel erg spannend zijn! Uithoudingsvermogen en samenwerking zijn uiterst belangrijk. Uiteraard is een ervaren instructeur aan boord die er voor zorgt dat u en uw leerlingen veilig het eindpunt behalen.

Culturele Combinaties

Culturele Combinaties

Spreekt een culturele combinatie u aan? In dat geval vertrekt u op uw laatste dag vroeg vanuit uw accommodatie. Na een ontbijt stapt u in de bus en brengt de buschauffeur u naar de stad. Aan het eind van de ochtend arriveert u in Salzburg of München en heeft u hier de hele dag om vrij te besteden. Of wilt u met een gids op pad? Ook dat kan Huski Reizen voor u regelen! De gids neemt u dan mee op een tocht door de stad en vertelt over haar geschiedenis en cultuur. Aan het eind van de middag kunt u in de stad dineren, of in een ‘restaurant’ langs de snelweg op weg naar Nederland. U arriveert vroeg in de ochtend weer op uw school.