Werkweek Ardennen – Outdoor – Instructeurs

Instructeurs en coördinator

“De instructies waren wederom top: strakke instructie en niet te populair. Werd door alle instructeurs erg goed gedaan.” (Wellant College)

De kracht van onze kampen is dat wij ons specifiek richten op schoolgroepen! Onze instructeurs zijn dus gespecialiseerd in het begeleiden en motiveren van leerlingen van alle niveaus. Instructeurs zijn iedere week weer fit en gemotiveerd om zich enthousiast in te zetten voor het kamp doordat ze tijdens de weekenden en de vakanties over het algemeen vrij zijn. U kunt er dus zeker van zijn dat u deskundig wordt bijgestaan. Bij alle activiteiten die u onderneemt, zijn een of meerdere instructeurs aanwezig. Zij zullen u begeleiden tijdens de activiteiten en uw vragen beantwoorden. Bovendien zijn ze enorm enthousiast en kunnen uw leerlingen motiveren alles uit zichzelf te halen tijdens de activiteiten.

Coördinatie op locatie

Op locatie zijn altijd meerdere instructeurs aanwezig. Zij worden aangestuurd door een locatie-coördinator die ook op de Huski-locatie in de Ardennen aanwezig is. De coördinator heeft veel ervaring en is het contactpersoon tussen het Huski-kantoor en de instructeurs op locatie. De groepsverantwoordelijke is uw aanspreekpunt op uw kamp en zorgt dus voor uw Huski-service ter plaatse!

Tijdens uw kamp in de Ardennen verblijven de instructeurs, de groepsverantwoordelijke en de coördinator in het Huski-huis en niet bij uw accommodatie of kampement. Wel komen de groepsverantwoordelijke na de avondmaaltijd bij uw accommodatie langs om de dag te evalueren en u te vertellen over de komende dag. De locatie coördinator is 24 uur per dag bereikbaar in noodgevallen.

Opleiding instructeurs

Instructeurs van Huski worden opgeleid tijdens een instructieweekend. Hier krijgen zij verschillende workshops, en worden technische en didactische vaardigheden beoordeeld. Veel van onze instructeurs volgen een sportopleiding, of staan voor de klas als docent lichamelijke opvoeding. Bovenal hebben alle Huski-instructeurs een enorme passie voor buitensport!

Om voor Huski Reizen als instructeur te werken, is het niet verplicht om in het bezit te zijn van bepaalde (buitensport)diploma’s of certificaten (dit is overigens wel een pre). Wij vinden het belangrijker dat een instructeur over de juiste technische en didactische vaardigheden beschikt en dat hij of zij uw leerlingen enthousiast kan begeleiden. Doordat Huski bij de VeBON is aangesloten, kunnen we bovendien aantonen dat de interne opleiding die instructeurs moeten volgen, aan de juiste richtlijnen voldoet. U kunt er dus zeker van zijn dat uw leerlingen veilig begeleid worden!