Outdoor – Cultureel
Outdoor – Cultureel belgie

Culturele combinaties

Culturele combinaties

Uw actieve kamp in de Ardennen wordt helemaal compleet als u op de heen- of terugweg de tijd neemt voor een culturele activiteit! Bezoek bijvoorbeeld het oorlogsmuseum van het knusse stadje La Roche-en-Ardenne, of treedt binnen in de duisternis van de grotten van Maastricht. Ook een bezoek aan Antwerpen, Brussel of Walibi zijn mogelijk. De keus is aan u! Uiteraard kunnen wij u per bus met uw hele gezelschap naar de plek van bestemming vervoeren. Door uw actieve kamp met een culturele activiteit te combineren, verbreedt u de context van uw reis. Hierdoor kunt u ook andere schoolvakken inhoudelijk bij de reis betrekken. Denk bijvoorbeeld aan een geschiedkundige, culturele of biologische invalshoek.

Antwerpen

Antwerpen

Ook kunt een bezoek brengen aan de grootste stad van Vlaanderen, en tevens de belangrijkste havenstad van België. In de stad brengt u bijvoorbeeld een bezoek aan een van de musea die de stad rijk is, aangevuld met wat vrije tijd om grote cruiseschepen in de haven te bekijken.

Brussel

Brussel

De stad Brussel huisvest alle Europese instellingen, als de Europese Commissie en de Europese Raad. Een setting waar vast en zeker veel interessante verhalen over te vertellen zijn! In de context van bijvoorbeeld geschiedenis- of cultuurvakken is dit een boeiende stad om te bezoeken.

Grotten van Hotton

Grotten van Hotton

De Grottes de Hotton beschikt over een leuk en didactisch rondleidingprogramma speciaal gericht op leerlingen van diverse leeftijden. Tijdens een bezoek aan de 6 km lange Grotten van Hotton krijgen de leerlingen onder begeleiding van een gids een rondleiding door de duizenden jaren oude grot. De leerlingen komen alles te weten over  stalactieten, stalagmieten, pilaren en gordijnen.

Locaties: Erezee en Vecpré

Grotten van Remouchamps

Grotten van Remouchamps

In de Ardennen zijn verschillende druipsteengrotten te bewonderen. In Remouchamps start het eerste deel van de rondleiding te voet. Het tweede deel van de bezoek is per boot. De boot glijdt langzaam vooruit over de onderaardse rivier, terwijl de leerlingen in mysterieuze stilte de schoonheden kunnen bewonderen. De gids vertelt uitgebreid over het ontstaan van de grot en de bezienswaardigheden.

Locaties: Coo

La Roche-en-Ardenne

La Roche-en-Ardenne

Dit dorpje wordt vooral in de zomer veel bezocht door toeristen. La Roche-en-Ardenne heeft een oorlogsmuseum dat verteld over de geschiedenis van de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Misschien kunt u uw geschiedenislessen hier in Nederland op aan sluiten? Ook kent het dorp een spannende ruïne. U kunt hier, eventueel samen met een gids, een wandeling maken en genieten van het prachtige uitzicht dat u vanaf hier heeft.

Luik met bezoek Archeoforum

Luik met bezoek Archeoforum

De stad Luik heeft een schitterend historisch centrum waar leerlingen zelfstandig of onder begeleiding een rondleiding kunnen wandelen. In hartje centrum ligt het Archeoforum waar tijdens een rondleiding de leerlingen kennismaken met de  bakermat van Luik. De geschiedenis van de site van de Place Saint-Lambert en de plaats waar Lambert, bisschop van Luik, werd vermoord.

Locaties: Alle

Maastricht

Maastricht

Ga op de terugweg de diepte in en breng een bezoek aan de Grotten Zonneberg in Maastricht. Deze grotten zijn ontstaan door de winning van mergel als bouwsteen. Maak een rondleiding met een gids en kom alles te weten over het werk dat hier vroeger werd verricht!