Schoolkamp Ardennen – Outdoor Activiteiten

Activiteiten tijdens schoolkampen

Schoolkamp Ardennen Activiteiten

“De instructeur heeft mij zeer goed geholpen bij het abseilen toen ik daar aan de rots hing, door rustig en positief te blijven motiveren.” (Het Houtens)

Tijdens onze schoolkampen in de Ardennen kunnen we uw leerlingen met alle outdoor activiteiten laten kennismaken. Het programma en de volgorde van de activiteiten zijn afhankelijk van uw situatie zoals de periode, tijdsduur, niveau en leeftijd van de leerlingen en budget. Het programma stemmen we daarom graag persoonlijk met u af.

Hieronder volgt een overzicht van mogelijke activiteiten tijdens uw schoolkamp:

Abseilen

Abseilen

Op al onze klimwanden maken we gebruik van aparte abseil wanden. Na een gedegen instructie en vertrouwend op de instructeur neemt de deelnemer letterlijk de stap om zich over het randje naar beneden te laten zakken: een ware overwinning.

Locaties: Alle

Boogschieten Ardennen

Boogschieten

Kan uw leerling goed mikken? Het is te hopen, want bij boogschieten draait alles om precisie. Het lijkt misschien een zware sport, maar concentratie is veel belangrijker dan spierkracht. Onder leiding van onze deskundige instructeurs proberen leerlingen punten te scoren op het blazoen.

Locaties: Alle

Challengeparcours

Challengeparcours

Bent u op zoek naar een echte uitdaging waarbij samenwerking een vereiste is? Dan is het challenge parcours een absolute aanrader. Hierbij is samenwerking van groot belang. Daarna wordt de groep in drie teams gesplitst die met elkaar de strijd aan gaan!

Locaties: Vecpré

Challenge Parcours – Bungalowpark

Challenge Parcours – Bungalowpark

Dit parcours ligt op het bungalowpark met diverse touwbanen zoals de indianenbrug, lussenbrug en balkjesbrug, een bushwalk met een steile klim en diverse andere natuurlijke obstakel en een hilarische moerasdoorsteek. Als spectaculaire afsluiter suizen de leerlingen van de tokkelbaan.

Locaties: Coo

Challenge Parcours – Coo

Challenge Parcours – Coo

Dit parcours start in Coo met een stevige wandeling door de bossen langs een klimnet, evenwichtsbalk, lussenbrug, catcrawl en een indianenbrug over het water met als klap op de vuurpijl: de spectaculaire tokkelbaan.

Locaties: Coo

Fotospeurtocht

Fotospeurtocht

Een mooie wandelroute door de natuur om een afstand naar een activiteitenlocatie te overbruggen. De juiste route is te vinden door de foto’s goed te bestuderen.

Locaties: Coo en Vecpré 

Grotten verkennen

Grotten verkennen

Met een lamp op het voorhoofd kruip je door een donker gangenstelsel. Met armen en benen en het goed indraaien van het lichaam, ga je door nauwe gaten en spleten. Het is absoluut een indrukwekkende ervaring. Er gaat een maximum aantal deelnemers per keer mee met de instructeur. De andere deelnemers doen tijdens het wachten een teamwork opdracht onder begeleiding van docenten.

Locaties: Coo en Vecpré