Stedentrips – Algemeen 7
Stedentrips – Algemeen 6
Stedentrips – Algemeen 5
Stedentrips – Algemeen 4
Stedentrips – Algemeen 3
Stedentrips – Algemeen 2
Stedentrips – Algemeen 1

Touringcar

Huski verzorgt uw schoolreis van deur tot deur. Of beter, van schoolplein naar de bestemming van uw schoolreis! Dit betekent dat wij u en uw groep op school ophalen en per touringcar vervoeren naar één van onze Europese bestemmingen.

Veilig busvervoer
Wij werken uitsluitend samen met busmaatschappijen die in het bezit zijn van het Keurmerk Touringcarbedrijf. Dit houdt in dat de bus voldoet aan de strenge eisen die worden opgelegd door Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Inspectie Verkeer en Waterstaat. De chauffeurs gaan altijd uitgerust met u op stedentrip, omdat ze zich houden aan rij- en rusttijden. Hiermee garanderen wij de veiligheid. Alle chauffeurs hebben bovendien ruime ervaring met het begeleiden van schoolgroepen.

Tijdens uw verblijf
De bus blijft tijdens de schoolreis bij u en de groep en kan ingezet worden voor diverse activiteiten. De bus kan binnen de grenzen van de rijtijdenwet ook worden gebruikt voor een avondprogramma. U dient voorafgaand aan de schoolreis aan te geven hoe vaak u de bus ’s avonds wilt gebruiken. Dan spreken wij dit duidelijk af met de busmaatschappij en chauffeur om verrassingen tijdens uw schoolreis te voorkomen.

Bagage
Om te garanderen dat de bagage altijd goed past, verplichten wij (en de busmaatschappijen) dat deelnemers geen harde koffers mee mogen nemen. Iedere deelnemer mag één gelabelde sporttas meenemen voorzien van NAW-gegevens. Een (sport)tas van het formaat 75x35x35 cm en 20 kilo is het maximale wat wordt toegestaan.

Vliegen

Voor de locaties Barcelona, Praag, Krakau en Rome bieden wij de mogelijkheid aan om gebruik te maken van het vliegtuig. In samenwerking met Transavia kunnen wij deze vluchten voor u en uw groep verzorgen.

Afhankelijk van de reisperiode kunnen de vluchten vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Zie hieronder een overzicht van de gemiddelde vliegduur naar één van de eerder genoemde bestemmingen:

Barcelona: 2 uur en 15 minuten
Praag: 1 uur en 30 minuten
Krakau: 1 uur en 45 minuten
Rome: 2 uur en 15 minuten

Het is mogelijk dat Huski Reizen het vervoer op de heenreis regelt van de school naar de luchthaven. Tevens is het ook mogelijk dat Huski Reizen het vervoer regelt op de terugreis, van de luchthaven terug naar school.

Handbagage
Op een vlucht van Transavia is het toegestaan om 1 stuk handbagage mee te nemen van maximaal 10 kilo. Handbagage met de afmeting van max. 45 x 40 x 25 cm mag gegarandeerd mee in de cabine van het vliegtuig. Handbagage met de afmeting max. 55 x 40 x 25 cm moet geplaatst worden in de bagagevakken boven de stoelen. Een handtas, laptoptas en/of een cameratas gelden ook als 1 stuk handbagage. Stop alles dus goed bij elkaar.

Tevens is het toegestaan om vloeistoffen mee te nemen in de handbagage. Echter moeten deze vloeistoffen apart worden verpakt in verpakkingen van maximaal 100 ml per stuk. Per persoon is het toegestaan om één doorzichtige hersluitbare plastic zak mee te nemen van 1 liter.

LET OP: Indien de handbagage niet voldoet aan de richtlijnen, dan wordt tegen betaling van €40,- de handbagage in het ruim vervoerd.