Stedentrips – Algemeen 7
Stedentrips – Algemeen 6
Stedentrips – Algemeen 5
Stedentrips – Algemeen 4
Stedentrips – Algemeen 3
Stedentrips – Algemeen 2
Stedentrips – Algemeen 1

Werkweek Krakau

Een werkweek naar Krakau is zeker aan te raden. Krakau is een oude maar levendige stad met jaarlijks zeer veel bezoekers. De laatste jaren wordt Krakau steeds populairder onder bezoekers die wat anders willen. De voormalige hoofdstad van Polen is net als Praag één van de weinige grote steden die ongeschonden uit de 2e Wereldoorlog is gekomen. Zo zijn er in Krakau nog verschillende invloeden uit de Sovjet tijd terug te vinden, evenals een aantal paleizen en kathedralen.

De Oude Stad en de wijk Kazimierz zijn vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst en zijn zeker een bezoekje waard tijdens een werkweek naar Krakau. Het middeleeuwse centrum is het visitekaartje van Krakau. In het centrum vermaken vele jongeren zich van vroeg tot laat in de oude straatjes en op de vele pleinen. Moderne winkels tonen aan dat luxe en de nieuwste modetrends hier inmiddels ook heel belangrijk zijn geworden.

Buiten het centrum van Krakau is genoeg te doen voor een werkweek. Zo zijn de beroemde zoutmijnen te bewonderen en kan er een bezoek worden gebracht aan het indrukwekkende Auschwitz.

Liever een wat sportievere werkweek? Krakau ligt in het midden van prachtige natuur.