Algemeen – Geschiedenis

Geschiedenis van Huski Reizen

Huski Reizen bestaat al ruim 30 jaar. Sinds 1983 zijn we actief in zowel de winter- als zomermaanden op verschillende locaties in binnen- en buitenland. De afgelopen jaren hebben we veel leerlingen en studenten een fantastische actieve reis mogen aanbieden! En door enthousiaste en positieve reacties van leerlingen en docenten hopen we in de toekomst nog verder te kunnen groeien in onze werkwijze en u te mogen begroeten op een van onze locaties.

 

Huski Reizen is opgericht door de heer Piet Hulsbosch. Als docent begint hij in 1983 met het organiseren van skireizen voor de leerlingen van zijn school. Deze reizen worden zo enthousiast ontvangen, dat hieruit Huski Reizen (Hu van Hulsbosch en Ski van skiën) is ontstaan. Aanvankelijk is Huski gestationeerd in Varik. Later is Huski verhuisd naar Zaltbommel. In 1996 breidt Huski Reizen uit en gaat zich ook richten op buitensportreizen naar de Belgische Ardennen. In het plaatsje La Roche-en-Ardenne is hier in 2002 gestart met een eigen locatie, van waaruit alle reizen in de Ardennen gecoördineerd worden. In 2006 bereikt Piet Hulsbosch de pensioengerechtigde leeftijd, en wordt het bedrijf overgenomen door Jeroen Kassing.

Jeroen is al bekend met Huski Reizen vanaf het jaar 2000 door zijn werkzaamheden als eigenaar van het touringcarbedrijf Kassing Tours. Onder meer door de ambitie van Jeroen groeit Huski Reizen in de jaren daarna verder uit als succesvolle reisorganisatie voor scholen. Inmiddels organiseert Huski ook zeilkampen en wordt het pand in Zaltbommel door de nieuw aangeschafte materialen te klein. In 2008 verhuist het bedrijf naar een nieuwbouwpand in Houten op een prachtige locatie midden in het land. Hierdoor hebben we genoeg ruimte om de komende jaren verder uit te breiden. Bovendien kunnen we onze activiteiten vanuit het midden van het land coördineren en kunnen we makkelijk en snel met onze wintersportmaterialen bij u op school langs komen!

Huski Reizen blijft groeien. In 2012 voegt Huski de beachcamps toe aan het aanbod van actieve schoolreizen en de eerste kampen blijken een groot succes volgens docenten en deelnemers.In november 2013 heeft Huski de buitensport organisatie www.zwerfsport.nl met specialisatie scholen overgenomen. De buitensport heeft een enorme uitbreiding gekregen in locaties. Zo maakt Huski nu gebruik van extra locaties in de Belgische Ardennen.

Na alle jaren ontwikkeling zijn de basisgedachten echter nog steeds dezelfde: Schoolreizen dienen betaalbaar te zijn en bij Huski is geen reis hetzelfde omdat wij uiterst flexibel omgaan met de wensen van onze klanten. Met 15 enthousiaste medewerkers en ruim 1500 instructeurs in ons bestand maken wij van uw reis een geweldige sportieve ervaring!