Beachcamps – Cultureel

Actief in combinatie met cultureel

Uw actieve beachcamp in Zeeland wordt helemaal compleet als u op de heen- of terugweg de tijd neemt voor een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans! Hier kunnen leerlingen hun geluk op in de attracties van het park en kunt u als docent ook een andere educatieve functie geven aan uw kamp in Zeeland.

Door het actieve beachcamp te combineren met een educatief bezoek aan Deltapark Neeltje Jans kunt u de context van uw reis verbreden. Hierdoor kunt u ook andere schoolvakken inhoudelijk bij de reis betrekken.

Deltapark Neeltje Jans

Dit themapark is gevestigd in de Oosterschelde op het voormalig werkeiland Neeltje Jans. Het deltapark is ontstaan uit een informatiecentrum dat tijdens de bouw van de Oosterscheldekering tussen 1979 en 1986 is opgezet. De attracties die u er kunt vinden hebben te maken met thema’s als deltawerken, zeedieren en waterplezier.

Uiteraard kunnen leerlingen zich heerlijk vermaken in verschillende attracties. Als docent kunt u dit bezoek ook breder trekken door gebruik te maken van het lesmateriaal dat Deltapark Neeltje Jans aanbiedt. De lesbrieven bevatten vragen en opdrachten die leerlingen individueel of gezamenlijk kunnen gebruiken bij een bezoek aan tentoonstellingsonderdelen in het park. Zo worden er aardrijkskundige, historische, technische en biologische aspecten behandeld.

Andere mogelijkheden

Heeft u al een keer een bezoek gebracht aan Neeltje Jans, of heeft u een andere interessante mogelijkheid voor een culturele combinatie?

Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.